úterý 11. května 2010

Bohemáci

Byli jsme strašně mladí a nejchytřejší. Fandili jsme Spartě (Spartak Praha Sokolovo) nebo Slávii (Dynamo Praha). Hádali jsme se, těch cigaret, co jsme vyhulili při našich důležitých hovorech. Společně jsme pak šli do Vršocvického ďolíčku. Tam se chodilo za zábavou (Spartak Praha Stalingrad).
Tam, na křídle bavil lidi Karel Kaura. Podobný šůs jako byl Franta Veselý ve Slávii. I když vím, že i on nějaké peníze z toho měl, čišela z něj radost. On měl fotbal rád.
Bohemka nezačala Tondou Panenkou, mám toho člověka mám rád. I on měl radost ze hry. Jen mě tak napadlo, že kdysi se mluvilo o tom, že by nadějný Panenka měl do Sparty jít. Nějak z toho sešlo, snad měl nějakou operaci oka, on by se ve Spartě určitě neztratil, ale Sparťan Panenka, to by leckomu nevonělo.
Jednou v životě jsem byl s tátou na fotbale, on se mě tenkrát stydlivě zeptal, jestli ho sebou vezmu. Kaura dal dva góly, táta nevěřícně kroutil hlavou, pro něj to byl cizí chlap. Víc si nepamatuju.
Bejt Bohemákem je dneska IN. Hlásí se k nim kdekdo. Žijeme v době, kdy je důležité se hlásit někam. A hulákat o tom. Bohemáci, my jsme vyjímeční.
Na stránkách Bohemiams 1905 jsem nenašel ani zmínku o Karlu Kaurovi. Já na něj do ďolíčku chodil, nebyl jsem Bohemák.
Děte do prdele, Bohemáci, když nevíte, kdo to byl Karel Kaura.

Ani jeho fotku jsem nesehnal. Hlavně, když kecají o tradicích.


Facebook - Václav Víšek

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Karla Kauru jsem znala, chodil k nám sázet. pokud vím, nedávno zemřel.

Václav Víšek řekl(a)...

Děkuju za informaci.

Anonymní řekl(a)...

Nezemřel... Nedávno jsem ho potkal na Žižkově :)