pátek 31. ledna 2014

Pindy z Facebooku - leden 2014

2.1.2014
Skener ve výluce
Na Silvestra mi přestal fungovat skener. Měl jsem za to, že se urazil, protože jsem mu nenalil.
Většinu dne, zvaného Nový rok, jsem strávil kontrolou, opakovavou instalací, už jsem byl smířený se skutečností, že začnu obrazky obkreslovat. Strašila mě myšlenka, že jak na Nový rok, tak po celý rok. V noci se mi zdálo o neposlušném skenerovi.
Dnes ráno vidím, že přívodní kabel byl jen malinko povytažený, asi milimetr. Prstíčkem stačilo máčknout a přístroj pracuje. Někdo hamtnul, kam neměl, záhadou je kdo, když u počítače sedávám jenom já.
A tak obrázek z historie Chebu sem vkládám až dnes. Fotka je prý z roku 1950 a nikdo mi nevymluví, že autor hesla čtenářům nenaznačoval pokračování.
Jistě si každý heslo dotvoří dle svého.
Cheb

Klauni
Teď jsem přišel z bia Oko.
Film Klauni. Kdo chodí do kina kvůli fantastickým efektům, podívané, 3D, asi bude zklamán.
Kdo chodí na film, příběh, užije si, jako já dneska.
Jsme lidé různí.

9.1.2014
Zeman
S jistou dávkou jízlivosti čekám, jestli ze sebe inženýr Zeman udělá úplnýho šaška. K hradnímu koloritu vždycky šaškové patřili.

14.1.2014
Srovnávačky ze Žižkova
Jsem člověk, který odmaturoval na zeměměřické průmyslovce, písemnou prací z češtiny jsem, údajně myšlenkově skvělou, na téma 40 let KSČ (pro nevzdělané 1961) v české literatuře, porazil všechny pochyby, že bych snad nebyl tvor nový, socialistický. Nikdy jsem se jiné řemeslo než zeměměřičinu nenaučil, šestero řemesel, sedmá bída, tak podobně mi říkali. Celý život jsem psal technické zprávy. Nerad. Měl jsem občas problémy s nadřízenými, že si  tropím šprťouchlata, o což jsem se někdy i snažil. Přišel důchod. To, že moje pindy na blogu někdo čte, bylo překvapením, ale ne zas takové, abych začal navštěvovat literární salóny.
S existencí autorského zákona jsem se sešel až dnes. Vrhám sem srovnávací fotky, ani už nevím, odkud. Je v tom dost logiky, že někomu okopíruju z jeho publikace fotku a porovnávám s vlastní a on se rozčílí. Kdo si vyzkoušel technickou kvalitu mých srovnávaček, asi mi dá za pravdu, že tak úplně nekradu.
Měl bych se ale dovolit vydavatele publikace, ze které kopíruju.
Slušnost.
Uznávám.
Protože jenom prezident, kterého jsme si zvolili, může úplně všechno.
Srovnávačky ze Žižkova se líbí, ač rodem Podolák, začnu věřit, že Žižkov je mimořádná lokalita.

24.1.2014
Brejle
Začátek dne považuju za úspěšný. Po půlhodině hledání brejlí jsem je našel na místě, kam patří. Nikdo je nerozšlápl ani na nich neseděl.

Divadlo
I konec dne se mi jeví jako úspěšný.
Trhači lístků v Ypsilonce bylo zjevně trapně. Těžko vysvětlit rozšafnému starci, že lístek je sice hezký, ale datum s dneškem nesouhlasí.
Včera bylo třiadvacátého.
Pořád s tím kalendářem někam šoupou...
Hodný mladík viděl můj předmrtvicový ksicht, aniž jsem musel začít spínat ruce, že mě vstupenka přišla skoro na půl důchodu, zželelo se mu popletenýho dědy.
"Je pár volných míst, ony vás někam posaděj. Hezký představení, určitě se vám bude líbit."
Líbilo se.
Hlediště plné mladých lidí, vůbec se mi zdá, že společnost mládne, starších než já je stále méně.
Hezké uvaděčky mě usadily s pochopením.
Jen ten přede mnou nemusel mít tak obrovskou makovici. Postavu vhodnou na basket.  Hlavu na stranu jako Dienstbier starší. Nebo mladší.
U šatny mi pak nepřipadal přerostlý. Jestli neměl pod zadkem něco. Cihlu těžko, intelektuál asi knihu. Třeba Temno od Jiráska.
Odcházím do hajan, aby mi ještě den něco nepokazilo.

25.1.2014
Staré pohlednice
Má snad někdo rád staré pohlednice z České republiky i odjinud?
Dostala se mi do rukou tato adresa:
Pokud se dáte do prohlížení, budete večer nadávat, že jste neudělali něco důležitého, naplánovaného.

Nadávky na svoje jméno přijímám.

Žádné komentáře: