pondělí 2. května 2011

Obrázky z Českého Krumlova podruhé

V říjnu roku 2010 jsem zde zveřejnil srovnávací fotky z Českého Krumlova. Zároveň jsem slíbil, že se do Krumlova ještě vrátím. Bydlí tam můj kamarád, bývalý kolega. Pozval mě na dva dny, opatřil mi otisky historických fotek a vodil mě po městě. Sice je rodilý Pražák, ale je krumlovským patriotem. Je to zdatný šedesátník, který mě po městě pěkně prohnal.

Nemusel jsem pracně vyhledávat místa, odkud byly staré fotky. Byly to hezké dva dny. Dostal jsem se i do míst, která dnešní turista často míjí.

Museli jsme si toho hodně říct, i pár piv si dát. Nafotil jsem i další záběry, protože Český Krumlov je nesmírně fotogenický a člověk s foťákem neví, co by ještě zvěčnil. Budou vloženy na mém ososbním profilu.

Výsledkem je 35 dalších srovnání. Jsou trochu jiná než v mých ostatních souborech. Neměl jsem k dispozici data, kdy bylo foceno kdysi. Ani u fotek nejsou komentáře, ale tahle galerie mi připadá tak zajímavá, že návštěvník Srovnávacích fotek bude spíš rád, nebudou ho rušit moje průvodní pindy.





































































Facebook - Srovnávací fotky















22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Super prace gratuluju.velký přínos

Václav Víšek řekl(a)...

Je zajímavé, že jsem tahle srovnání dělal v dubnu 2011, a tady leží od 2.5.2011, do včerejška měl tenhle soubor asi 50 návštěvníků. No, včera to někdo objevil...
Musím napsat kamarádovi, který mě po Krumlově provázel.

Anonymní řekl(a)...

Jsem nadšená z vašich fotek,je to moje rodné město.40 let žiji na Moravě,prýma vzpomínky,děkuji

Tapeva řekl(a)...

Díky za Vaši práci, Krumlov je srdcovka. (PS: Facebook je mocné médium ;)...)

Anonymní řekl(a)...

Pane Václave,děkuji Vám za připomínku mého dětství.Za fotografie tajemného (oprýskaného)Českého Krumlova,za staré,bezpečné město plné domorodců.Moje rodina tady žije již pátou generaci.Nyní na jeho okraji."Nové"město je sice pěkné ale původní obyvatelé byli vystěhováni na jeho okraje nebo odešli sami.Z města se stal skanzen plný cizinců.Je plný obchodů se zlatem a suvenýry.My dříve narození to máme do města 3Km.Já to beru tak,že mi mé město prodali.J.H.

Anonymní řekl(a)...

Mám manželku z Českého krumlova,ktorá už 42rokov žije na Slovensu.Nebyť jej nikdy by som tak krásne mesto nepoznal! Krásne fotky.

Anonymní řekl(a)...

Vidím tak svůj dům , který jsem v onom stavu koupil a dnes je na tom druhém snímku. Super. Mám také několik fotek.
Málo kdo to vnímá a těch dobrých změn si váží.....
p.

Anonymní řekl(a)...

Děkuji, moc pěkné, ten čas opravdu ubíhá a věci kolem nás se mění, někdy i k lepšímu.Ml

Anonymní řekl(a)...

To jsou naprosto skvělé fotky, hlavně oceňuji Váš nápad. Krumlov je město, ve kterém žiju a mám to tu strašně ráda. Díky :)

Unknown řekl(a)...

Moc Vám, děkuji za Vaši práci, je to mé rodné město, 10 let žiji jinde, ale do Krumlova se s pocitem hrdosti vždy ráda vracím. Krásné fotky, krásné město !! Děkuji, Mirka.

Unknown řekl(a)...

Moc Vám děkuji za Vaši práci, jsou to skvělá fota, 10 let již bydlím jinde, ale jsem rozená Krumlovačka,velice ráda se sem s pocitem hrdosti vracím. Krásné fotky, krásné město !! Moc děkuji, Mirka

Anonymní řekl(a)...

Dekuji J.B. za upozorneni na tyto fota. Mam dojem ze nikdo kdo se v C.K. narodil a vyrustal nepochopi to nostalgicke opojeni sledujice ty zmeny. Muj rodny dum jiz neexistuje, stoji tam jiny ale ty vzpominky na detstvi mi nikdo nevezme. Jeste jednou diky Vencovi a jeho kamosovi. Sedmactyricatnik ze Spicaku.

Anonymní řekl(a)...

I já děkuji za krásné snímky, také jsem rodilá Krumlovačka, ale žijící již 30 let na severu Čech. Mám rodinu v Č.B. a při každé návštěvě nesmí chybět výlet do Krumlova..."mojeee Jižnííí Čechyyy, tralaa tralaa laaa.."

Anonymní řekl(a)...

Udělal jste mi velkou radost-dík za krásnou vzpomínku.....sedmdesátník z Č.K.

Anonymní řekl(a)...

Jezdím do Krumlova přes 30 let a je to čím dál krásnější město a ráda se sem vracím. Vzpomínky zůstávají.

Happy House řekl(a)...

Dekuji, moc pekne:) jsem rodila krumlovacka, zijici momentalne v cizine, ale vracim se brzy domu..Krumlov si me vzdycky pritahne zpet..toto byla krasna pripominka, tesim se jeste vic:)

Anonymní řekl(a)...

Hezká práce a super nápad, před lety jsem se do toho taky chtěl dát, ale čas a pohodlnost :-) Mám ještě podklady ze Seidlovy práce, možná by si Krumlov zasloužil nějakou širší knihovničku srovnání. Doporučuji i stránky města, jsou také pěkné a hodně se dozvíte. FM

Anonymní řekl(a)...

Naprosto nádherné děkuji,Krumlov je město mého srdce. Bohužel už tam jezdím pouze na návštěvu za dobrými přáteli.Jsem pyšná, že pocházím z Krumlova.

Marie Rychlíková řekl(a)...

Děkuji, super práce. Přepošlu to všem přátelům, kteří jsou milovníky Krumlova. M. Rychlíková

Marie Rychlíková řekl(a)...

Děkuji, super práce. Přepošlu to všem přátelům, kteří jsou milovníky Krumlova. M. Rychlíková

Anonymní řekl(a)...

Po masivních finančních vstupech do Č. Krumlova je dnes v daleko lepším stavu jak před lety. nádhera...

Unknown řekl(a)...

Bydlím v Krumlově 61 let a vaše fotky jsou krásné vzpomínky na moje mládí, bydlela jsem ve středu města a vím kde jakej barák stal a kde byl jakej krámek děkuji vám za to Dana